Elevspel

Elevspel logotyp

Elevspel – Lär dig med lek och interaktivitet

Elevspel är en spännande digital plattform som förvandlar lärande till en rolig och engagerande upplevelse för elever i grundskolan. Med fokus på att täcka alla ämnen i grundskolan strävar elevspelet efter att göra studier tillgängliga och underhållande för hundratusentals elever varje vecka.

Syftet med Elevspelet

Elevspel har ett tydligt mål – att göra studerande och pluggande roligt genom att införa spelifiering och interaktivitet i inlärningsprocessen. Genom att kombinera traditionellt lärande med element av spel skapas en stimulerande miljö som uppmuntrar eleverna att aktivt delta i sin utbildning.

Omfattande ämnesomfång

Elevspel täcker inte bara de grundläggande ämnena som matematik, engelska, svenska, biologi och geografi, utan sträcker sig över hela det grundskolans läroplansspektrum. Detta breda ämnesomfång gör det till en användbar resurs för elever i olika årskurser och ämnesinriktningar.

Spela på Elevspel – Steg för steg

Alla inlärningsspel på Elevspel är gratis och går att spela direkt i webbläsaren på datorn eller i mobilen. Så länge internet finns tillgängligt kan du plugga!

Välj ett ämne

välj ämne i Elevspel

Börja med att välja det ämne du vill förbättra dig i.

Filtrera för rätt typ av spel du vill spela

filtrera spel i Elevspel

Du kan filtrera för årsklass, populäritet, betyg med mera.

Börja spela

Matematik i Elevspel

Spela igenom nivån och gå vidare om du lyckas! Du ser också vilka spel som de flesta har mest svårt för. Då kan du testa det spelet eller nivån och försöka slå dem.

Klart? Dags för nästa nivå!

Nivåer i elevspel

När du är klar och lyckats få full pott, går du bara vidare och testar nästa nivå. Det blir svårare och svårare för varje nivå. Hur långt kan du klara dig?

Testa att spela gratis här!

Målgrupp

Primärt riktat mot grundskoleelever, har elevspel.se också visat sig vara användbart för gymnasieelever. Genom att anpassa svårighetsgrad och innehåll möter plattformen olika behov och nivåer av elever i olika åldrar.

Interaktivitet och Spelifiering

Det som verkligen skiljer Elevspel från andra utbildningsplattformar är dess starka fokus på interaktivitet och spelifiering. Eleverna engageras genom spännande spel och interaktiva övningar som gör inlärningen mer levande och minnesvärd.

En udda händelse

Trots dess framgång har Elevspel även stött på utmaningar. En olycklig incident där elever av misstag hamnade på en orelaterad webbplats på grund av en kopierad domänadress har påverkat ryktet något. Det är dock värt att notera att plattformen omedelbart vidtog åtgärder för att åtgärda detta och öka säkerheten. Läs mer om den händelsen på sverigesradio.se här.

Avslutande tankar

Elevspel fortsätter att vara en populär och användbar resurs för elever och lärare. Genom att göra lärandet till en rolig och interaktiv upplevelse ger plattformen ett värdefullt bidrag till utbildningslandskapet. Med kontinuerliga uppdateringar och en stark inriktning på användarupplevelsen ser Elevspel ut att fortsätta inspirera och stödja studenter på deras utbildningsresa.

Senaste inläggen

Kortspel för två personer som är roliga Kortspel för två personer
15/01/2024
plump kortspel och plump regler Plump kortspel
15/01/2024
Gurka kortspel och regler Gurka kortspel
15/01/2024
canasta kortspel Canasta kortspel
15/01/2024
sjuan kortspel Sjuan kortspel
12/01/2024