Wordfeud fusk

Wordfeud fusk

Wordfeud är en populär variant av Alfapet. Du laddar ner spelet till din mobil och spelar mot andra motståndare. Det är väldigt lätt att fastna i Wordfeud och inte komma på något ord med de bokstäver som man har tilldelats. Då kan det vara läge att använda ett Wordfeud fusk. Det är förstås upp till dig själv om du vill fuska eller inte. Det kan dock vara intressant att veta att möjligheten finns.

Ta hjälp av ett Wordfeud fusk

Det har nog hänt oss alla någon gång. Vi stirrar på våra bokstäver i Wordfeud och kommer inte på någonting. Du tror att det finns flera ord men du hittar dem inte. Som tur är finns det många fusk för Wordfeud. Det enklaste är att du tar hjälp av en så kallad Wordfeud helper. Dessa är helt kostnadsfria och finns på nätet.

Du fyller bara i de bokstäver du har och får sedan förslag på vilka ord du kan lägga. Vissa sajter rankar även orden så du kan lägga det som kommer att ge dig flest poäng.

Fungerar som en ordgenerator

De flesta Wordfeud fusk är anpassade för att bara fungera till Wordfeud. Du behöver inte göra något själv förutom att skriva in dina bokstäver. Sedan sköter programmet resten. När du spelar Wordfeud har du 72 timmar på dig så du behöver inte känna dig stressad. Vissa matcher håller på i flera dagar.

Kolla om ett ord verkligen existerar

Ett annat fusk i Wordfeud som du kan ha nytta av är att skriva in ett visst ord och se om det verkligen finns. Du kommer snabbt få svar och se om spelet kommer godkänna det eller inte. Spelet har en egen ordlista och det är det som alla Wordfeud fusk utgår efter. Om ditt ord är godkänt gäller det bara att hitta en plats där du kan skapa detta ord på spelplanen.

Om du har en tom ruta

Vissa gånger har du en tom ruta i Wordfeud. Det betyder att du kan lägga vilken bokstav som helst där. Det kan liknas vid en joker. Dessa brukar du också kunna fylla i som ett Wordfeud fusk så du ser om det är användbart eller inte.

Wordfeud

Så fungerar spelet Wordfeud

Innan du funderar på att fuska i Wordfeud kan det vara bra att veta vad det går ut på. Som vi nämnde i början påminner det mycket om spelet scrabble, eller alfapet som det heter på svenska. Om du ser spelplanen upptäcker du att spelen påminner om varandra på många sätt. Du kan även göra din helt egna spelplan om du vill. Om du älskar att spela spel kommer detta verkligen vara något för dig.

Du kan spela med vänner eller slumpa fram en annan motståndare. Allt du behöver göra är att registrera dig och skapa ett användarnamn. Du kan dessutom ha upp till 30 olika spel igång samtidigt så det finns mycket utrymme för Wordfeud fusk. Det kan spelas på följande enheter:

  • Iphone
  • Android
  • Windows 7

Få olika poäng baserat på spelplanen

På spelplanen kommer du se vanliga rutor och de så kallade bonusrutorna. Dessa bör du försöka träffa så fort du har ett tillfälle. Det kan vara väldigt avgörande för vem som vinner spelet. Det spelar ingen roll om bonusrutan kommer i mitten eller slutet av ordet.

Den gröna rutan som är märkt med DL ger dubbla poäng för den bokstav som hamnar i rutan. Bokstäverna har också olika poäng beroende på svårighetsgraden. Den blåa rutan som heter TL ger trippla poäng.

Det finns även en orange ruta som är märkt med DW och en brun som är märkt med TW. Om du hamnar på dessa får du dubbla eller trippla poäng för hela ordet. Dessa är de mest eftertraktade rutorna i spelet. Får du in ett bra ord på dessa rutor kan du dra ifrån rejält poängmässigt.

Finns det en Wordfeud fusk app?

Om du vill gå steget längre kan du till och med ladda ner en Wordfeud fusk app som hjälper dig att vinna. Den finns bland annat till Apple. När du fastnar i Wordfued kan du bara ta ett screenshot på spelplanen. Sedan laddar du upp den i appen. Du kommer sedan få flera exempel på hur du kan lösa spelet. Det är en väldigt användbar app för den som inte har något emot att använda ett Wordfeud fusk. Appen är dessutom helt kostnadsfri att ladda ner vilket är ett stort plus i kanten.

Vad är ett bästa Wordfeud fusk att använda?

Det vanligaste problemet i Wordfeud är att man fastnar och inte kommer på ett ord att fortsätta med. Det kan bero på att man har många svåra bokstäver eller att det inte finns några bra öppningar på spelplanen. Då är det bäst att ta hjälp av en Wordfeud-ordbok.

Du kan då fuska på flera olika sätt:

  1. Fyll i de bokstäver du har och se vilka ord som är möjliga.
  2. Skriv in en del av ett ord som du vill matcha. Det kan vara några bokstäver som redan ligger på spelplanen.
  3. Sök på början eller slutet av ett specifikt ord.

Med dessa hjälpmedel är det i princip omöjligt att fastna i Wordfued. Fuskprogrammen ger dig flera ord på svenska som kommer ge dig försprånget du behöver. Det finns även fusk till engelska Wordfeud om du föredrar att spela det.

Är det okej att använda WF fusk?

Det är helt upp till dig själv om du vill använda Wordfeud fusk eller inte. För vissa är det viktigaste att komma på alla orden själv och se hur långt det räcker. Vissa bryr sig mer om statistiken och vill ha så många vinster som möjligt.

Det finns egentligen inget enkelt svar här utan du måste själv bestämma om det är värt att fuska eller inte. Det kan dock vara skönt att veta att möjligheten finns om det skulle krisa. Alternativet är att ge upp spelomgången och då få en förlust i statistiken.

Skapa nya ord utan att använda Wordfeud fusk

Om du inte vill använda några av fuskprogrammen men har fastnat på dina bokstäver finns det en annan väg att gå. Det går nämligen att byta ut dina bokstäver i spelet utan att det är ett Wordfeud fusk. När du gör detta får du inte lägga ett ord utan omgången kommer att gå över till nästa spelare. Du måste alltså överväga om det är värt det eller inte. Om du gillar webbkryss och andra ordspel kan du säkerligen hitta en del inspiration därifrån.

Vanliga frågor och svar

Hur vet man om någon fuskar i Wordfeud?

Det kan vara svårt att veta om någon fuskar i Wordfeud eftersom du inte kan se din motståndare. Om en motståndare svarar väldigt snabbt och konstant för höga poäng kan det vara ett tecken på att denne fuskar.

Vilket är det bästa Wordfeud fusket?

Det bästa fusket är normalt att skriva in de bokstäver du har och få förslag på ord. De bästa orden brukar komma först i listan. Sedan gäller det bara att lägga dem på en så bra plats som möjligt på spelplanen.

Hur fungerar Wordfeud?

Wordfeud fungerar ungefär som Alfapet. Du spelar mot en annan motståndare och får ett antal bokstäver. Med dessa ska du bilda ord som du lägger ut på spelplanen. Du får sedan poäng baserat på hur svåra ord du skapar.

Går det bara att använda Wordfeud fusk på svenska?

Nej, det finns även Wordfeud fusk på engelska och andra språk om du föredrar det.